Z Prahy přivážíme další stříbro do sbírky!!!

02.03.2013 14:57

 

Fotbalový tým rádia Jizera se představil na Praga futsal Cupu. Před tímto turnajem si kladl za cíl postoupit ze základní skupiny. Konkurence totiž byla velmi silná, představila se tu například i reprezentace ČR neslyšících.

Do základní skupiny byly našemu výběru z Mladé Boleslavi dále přisouzeny týmy: Hlavonožci na niti, Bášt, Hypochonři a AC Dřeváci (Milovice).

Jeden tým (Bášt) se ovšem omluvil a tak postup ze skupiny byl pro tým rádia Jizera rázem jasný. Přesto se hrálo o co nejlepší umístění pro následné play-off.

Jizeráci předčili všechna očekávání. Hned první utkání vyhráli nad Hlavonožci 1:0. Také v druhém zápase na turnaji diktovali tempo hry a tentokrát přehráli Hypochondry 4:2. A když se zrodila výhra 2:1 nad týmem AC Dřeváci, bylo z toho první místo v základní skupině! Cíl splněn.

Play-off se blížilo a my se báli tradičního pořekadla  "první vyhrání z kapsy vyhání". Nejdůležitější zápasy byly totiž před námi.

Osm nejlepších postoupilo a nás nyní čekal Slavoj. Nervozita byla znát, ale opět jsme přeci jen tahali za delší konec provazu a tentokrát vyhráli góly Fluska a Šimůnka v závěru 2:0. Postup do semifinále!

Čekal nás souboj s Hlavonožci, se kterými jsme se už potkali ve skupině. Pavel Vedral se stal katem tohoto týmu a jeho gól (stejně jako v základní skupině) znamenal naší výhru 1:0. Postup do finále!!

V souboji o zlato nám docházely síly a soupeř se zdál být lepší. Dostali jsme gól v 6. minutě a dalších 6 minut jsme pak měli na obrat. Zkoušeli jsme hru s brankářem v poli, měli hned tři stoprocentní šance, ale vyrovnat se nám bohužel nepodařilo.

Radost je ale přesto obrovská! Honza Flusek z našeho týmu byl dokonce vyhlášen nejlepším střelcem turnaje. Fotky jsou v naši fotogalerii, ale hlavně pak zde.

 

Zpět