MB Cup vyhrál vyhrál Veleslavín z Prahy!

05.05.2013 21:46

 

V Mladé Boleslavi se hrál první ročník MB Cupu, který pořádalo rádio Jizera. Ve Sportovní hale se představilo celkem osm mužstev. Pozvání přijaly: Inferno a SC Cobra z Mladé Boleslavi, tedy celky hrající okresní futsalovou soutěž. Z Prahy přijelo mužstvo Viktoria Veleslavín, tedy zástupce Hanspaulské ligy. Ostatní týmy byly poskládané z nadšenců pro tuto oblíbenou kolektivní hru.

Sehraným celkům chtěly konkurovat týmy: Jitrnicee, Ohňostrojaři, Legendy Výstaviště, Ledce a samozřejmě domácí tým.

Právě za tým rádia Jizera si zahrál například moderátor Vojta Sklenář, redaktor Boleslavského deníku Jarda Bílek, Roman Klesa a Petr Plintovič ze zpravodajství, náměstek mladoboleslavského primátora Daniel Marek, na regionální scéně známý kuchař Pavel Vedral a další bojovníci.

Tento mančaft sice jako jediný dokázal porazit pozdějšího vítěze, v semifinále ale nestačil na velmi silné Inferno a obsadil pěkné čtvrté místo.

Ve finále se ovšem také Inferno muselo sklonit před výkonem Viktorie Veleslavín. Hráči z Prahy předváděli neustále zlepšující se výkon a ten gradoval jasnou výhrou ve velkém finále. V dresu Viktorie zářil hlavně Jiří Horák, který v šesti zápasech zaznamenal dvanáct branek.

Příjemným překvapením bylo třetí místo týmu Legendy z Výstaviště. Tito hráči dokázali, že popasovat se s mnohem sehranějším protivníkem bylo možné.

Na turnaji nikdo nezklamal. Týmy Jitrnicee, Ohňostrojaři a Ledce dokázaly rovněž s dalšími favority držet krok. Na více než čtvrtfinále to ale tentokrát nestačilo.

Přesto se podařilo hrát v duchu fair-play. Nikdo se nezranil, pěkné ceny byly rozdány a o to organizátorům z rádia Jizera šlo především!

Nejlepším hráčem byl vyhlášen Pavel Král z týmu SC Cobra. Nejlepším brankářem byl zvolen Antonín Kadlec z týmu Inferno.

 

 

Zpět